Champinjon och köttfärsgratäng
Här kommer recept och bilder på dagens middag :)

Ingredienser
- 500 g köttfärs
- 1 purjolök
- 1 paket krossade tomater
- 200 g riven ost (en påse)
- 7 stora champinjoner
- 3 msk smör
- 1 broccolibukett
- 125 g mozzarella (ett paket)
- 1 dl vispgrädde
- salt och peppar
- Oxfond och paprikapulver
Gör såhär
• Sätt ugnen på 225 grader.
• Bryn köttfärs och purjolök i en stekpanna.
• Tillsätt sedan krossade tomater, salt och peppar. Häll på fond och paprikaulver.
Låt puttra på medelvärme i ca 15 minuter.
• Smörj en ugnsform, hacka champinjonerna i skivor och lägg dem i botten.
• Skär broccolin i små buketter och mozzarellan i tärningar. Lägg i ugnsformen.
• Fördela köttfärsröran i formen, täck över med riven ost och ringla över grädden.
• Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
Servera gärna med en sallad till.
Chilikasslergratäng

500 gram kassler
1 dl röd spetspaprika, finhackad
1-2 vitlöksklyftor
3 dl grädde, hårt vispad
0,5 dl chilisås
1 tsk curry
1/2-1 tsk chilipulver eller chiliflingor
3 dl riven ost
smör till stekning
Sätt ugnen på 225 grader.
Stek den finhackade paprikan och vitlöken så att det mjuknar tillsammans med kryddorna i smör. Lägg över och fördela i botten av en ugnsfast form. Placera de tunna skivorna kassler omlott över.
Vispa grädden och rör försiktigt ner chilisås. Bred chiligrädden över kasslerskivorna så det täcker. Toppa med den rivna osten och gratinera tills osten fått fin färg, ca 20 minuter.
Sämst på att uppdatera

Tonfisklasagne

500 g krossade tomater1 grönsaksbuljong
2 burkar tonfisk i vatten à 200 g
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Skala lök och vitlök. Skiva rödlöken och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i olja, tillsätt tomatpuré , låt det fräsa med några minuter.
Tillsätt vatten,krossade tomaterna och buljongtärningen, koka sakta i ca 10 minuter. Vänd ner crème fraichen.
Låt tonfisken rinna av. Smula ner tonfisken i såsen, krydda med salt, peppar och citronsaft.
Varva tonfisksås och lasagneplattor i en ugnssäker form, strö över osten. Sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter. Servera med en sallad.
Kassler i Bergakungenssås

750 g kassler
smör till stekning
1 gul lök
1 paket bacon
4 dl matlagningsgrädde
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 tsk paprikapulver
1 tsk socker
1 ½ dl vitt vin
Gör såhär:
Skala och hacka löken och strimla baconet.
Fräs lök och bacon i en stekpanna.
Tillsätt tomatpure och paprikapulver och låt fräsa med nån minut.
Häll på vinet och och smula i buljongtärningen.
Låt puttra några minuter.
Tillsätt grädden och dragonen, samt smaka av med salt, peppar och socker.
Skiva kasslern och lägg i en ugnsform.
Häll såsen över kasslern och gratinera i ugnen i ca 15 minuter på 200 grader.
Serverades med ris och sallad!
Köttfärsbiffar
