Kassler i Bergakungenssås

Detta receptet hittade jag på en blogg ett tag för längesedan, minns inte från vilken blogg.
Men får tacka den som la upp det, för det är supergott!
Men tog bort en sak eftersom jag inte gillar det:)
Beräknat till 4 pers.
 

 

750 g kassler
smör till stekning
1 gul lök
1 paket bacon
4 dl matlagningsgrädde
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 tsk paprikapulver
1 tsk socker
1 ½ dl vitt vin

Gör såhär:
Skala och hacka löken och strimla baconet.
Fräs lök och bacon i en stekpanna.
Tillsätt tomatpure och paprikapulver och låt fräsa med nån minut.
Häll på vinet och och smula i buljongtärningen.
Låt puttra några minuter.
Tillsätt grädden och dragonen, samt smaka av med salt, peppar och socker.
Skiva kasslern och lägg i en ugnsform.
Häll såsen över kasslern och gratinera i ugnen i ca 15 minuter på 200 grader.

Serverades med ris och sallad!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

pernill.blogg.se

En Mat & Bakblogg

RSS 2.0