Visingsögurka
Nu har jag testat att göra egen inlagd gurka för första gången, det blev kanongott!
Använde mig av ett recept som min mormor använde förr som jag fick av min mamma :)
Men det tar någon dag, men det är det värt!

ca 2 kg västeråsgurka
6 dl socker
3/4 dl vatten
3/4 dl salt
1 3/4 dl ättika (12%)
senapsfrön
dillkronor
Tvätta och skiva gurkan i den tjocklek man vill ha dom.
Varva sedan de skivade gurkorna med gillkronor i en hink.
Blanda samman lagen:
Socker, vatten, salt, ättika och senapsfrön (så många man vill ha)
Rör så att sockret löser sig.
Häll detta över gurkorna.
Lägg en tallrik över gurkorna för att få ur vätskan och låt stå svalt i 1-2 dygn.
Jag hade ett lock på min burk under tiden.
Sen efter 1-2 dagar så har det bildats mer vätska i hinken så då är det bara att lägga i burkar.
Om man vill lägger man en bit pepparrot i burken (en i botten och en längst upp) för att den ska hålla längre.
Sedan är det bara att äta :)

Kommentarer
Trackback