Lussebullar
Nu har årets första lussebullar bakats :)
Gillar inte russin, så hoppar över det, men vill man ha det så är det bara att ta.

Detta behövs till 30-40 st beroende på storlek.
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella
1 ½ dl socker
1 g saffran (2 påsar)
½ tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Smula jästen i en bunke.
Lägg i salt, socker och saffran.
Smält smöret och tillsätt mjölken, det ska vara fingervarmt 37grader.
Häll i det i jästblandningen, tillsätt kesellan.
Blanda bikarbonaten i mjölet och häll sedan i lite mjöl i tagen och arbeta till en fin deg.
Låt jäsa under bakduk i ca 40 min.
Baka sedan ut degen till bullar och lår jäsa på plåt i ca 40 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och in i ugnen i 5-10 min. Ha koll!

Kommentarer
Trackback