Dags att komma igång!
Nu är det dags igen att skriva lite här på bloggen.
Har varit usel på det måste jag erkänna.
Men sen är det kul om ni kommenterar lite ibland med :)

Bilden är lånad från en blogg jag tog receptet ifrån, har inte varit så bra på att ta bilder på de senaste maträtterna.
Räkgryta
En burk med räkor i lag
1 liten röd paprika
½ purjolök
5-6 färska champinjoner
1-1,5 dl chilisås
2-3 dl grädde (jag tog mer, då jag gillar sås)
färsk dill (går lika bra med fryst)
1 vitlöksklyfta
paprikakrydda
salt
peppar
1 liten röd paprika
½ purjolök
5-6 färska champinjoner
1-1,5 dl chilisås
2-3 dl grädde (jag tog mer, då jag gillar sås)
färsk dill (går lika bra med fryst)
1 vitlöksklyfta
paprikakrydda
salt
peppar
Finhacka paprikan, skiva champinjonerna och strimpla purjon. Bryn grönsakerna på medelvärme í en gryta eller hög panna tills de har mjuknat lite. Tillsätt sen grädde och chilisås och rör om. Hur mycket man ska ha i har lite med att göra hur tjock du vill ha den. Hacka lite dill och lägg i grytan. Pressa ned vitlöken.
Salta och peppra efter tycke och tillsätt paprikapulver. Låt puttra på svag värme några minuter.
Häll av spadet på räkorna och häll i räkorna i grytan och låt dem bli lite varma. Max ett par minuter annars blir de sega och hårda.
Salta och peppra efter tycke och tillsätt paprikapulver. Låt puttra på svag värme några minuter.
Häll av spadet på räkorna och häll i räkorna i grytan och låt dem bli lite varma. Max ett par minuter annars blir de sega och hårda.
Jag serverade det med blomkålsris annars går det säkert jättebra med vanligt ris.
Smaklig måltid!

Kommentarer
Trackback