Flädersaft

Igår blev min flädersaft klar som jag gjort!
 
 
Detta behövs till en sats på ca 2 liter:
 
30 st fläderblommor
1 citron
3 lime
1 ½ liter vatten
1 kg strösocker (ca 11 dl)
30 g citronsyra
 
Rensa och skölj blommorna, lägg de sedan i en stor bunke/Hink/gryta.
finriv skalet på citron och lime över blommorna. Se till så inget vitt kommer med.
Skiva sedan citron och lime i skivor och ta bort skalet.
lägg dessa över blommorna. Jag pressade ur saften ur "kantbitarna" över blommorna. För kantbitarna skulle jag ändå slänga :)
Koka upp vattnet och häll det över.
Tillsätt socker och citronsyra. Rör om väl. Täck med lock och låt stå svalt 3-4 dygn. Rör några gånger under tiden så att sockret löser sig.
Sila saften i en saftsil, häll upp i rena flaskor.
Vill man så kan man frysa saften, det gjorde jag med två 50 cl flaskor, gav bort en flaska och har en i kylskåpet,
Men om den inte dricks upp under ett par veckor så kan den jäsa, därför är det bra att frysa övriga flaskor så man har fräsch saft hela tiden :)


Kommentarer
Mamma

tack för flaska :) den var jättegod.. väntar bara till en sån där varm dag där ett glas av denna saft är en fullpoängare ;)

2012-07-20 @ 14:14:40


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

pernill.blogg.se

En Mat & Bakblogg

RSS 2.0