Zucchinilasagne

Lasagne

Bilden lånad från levamedlchf.se

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 paket krossade tomater
  • 1 rödlök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 paket crème bonjour vitlök (100 g)
  • 1 ekologisk kött- eller grönsaksbuljong
  • 2 st zucchini
  • 150 g riven ost eller några skivor hårdost
  • 25 g smör att steka i
  • chilipulver
  • svartpeppar

Gör såhär

Sätt ugnen på 225 grader.
Finhacka vitlöken och rödlöken, stek i rikligt smör.
Bryn köttfärsen och blanda samman.
Häll i krossade tomater och sambal oelek över köttfärsen och rör om.
Smula över buljongtärningen och låt koka upp.
Tillsätt creme fraiche och creme bonjouren.
Smaka av med chilipulver, svartpeppar och/eller andra kryddor.
Låt det småputtra på spisen i 10 minuter
Skölj zucchini och skär den på längden med hjälp av en osthyvel.
Ta fram en ugnsform och lägg på ett lager med zucchini-skivor
Varva sedan zucchini-skivor och köttfärs.
När du kommer till sista lagret, avsluta med att strö över ost.
Grädda i ugnen ca 20-25 minuter tills den har fått en fin färg.

Servera med en sallad



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

pernill.blogg.se

En Mat & Bakblogg

RSS 2.0