Pumpabröd
Har provat att baka ett pumpa bröd från arla, ändrade dock lite.
Degen gjordes igår och idag bakades det klart :)

Här kommer min verson av brödet.
ca 1 dl pumpapure (kolla recept nedan)
10 g jäst
1 dl smör & rapsolja
1 dl naturell ekologisk yoghurt
1 tsk salt
ca 9 dl vetemjöl special
Pumpapure:
400-600 g pumpa
vatten
salt
Gör pumpapuren såhär:
Skär bort skalet från pumpan och skär den i små bitar, koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk.
Häll av vattnet och mixa den till en slät pure men hjälp av en stavmixer, Klart :)
Brödet Dag1:
Smula jästen i en bunke eller assistent, tillsätt, salt, pumpapuren, yoghurt, smör och rapsolja och vetemjölet lite i taget. Arbeta till en smidig deg i ca 5 min.
Låt sedan degen jäsa över natten i kylen.
Dag 2:
Ta upp degen på ett mjölat bord,
Dela den i 12 bitar. Forma varje bit till en liten boll.
Lägg dem på en plåt och låt jäsa i 30-40 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda brödet mitt i ugnen i 10-15 min.

Kommentarer
Trackback