Kasslergratäng med ananas

Bilden är lånad från http://www.bloggfamiljen.se/matplatsen.
ca 4-6 port:
1 bit kassler ca 500 g
3-4 babyplommontomater
1 färsk ananas
½-1 dl riven ost
1/2 purjolök
1 liten gul lök
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
1 msk mango chutney
1/2 msk japansk soja
salt & peppar
3-4 babyplommontomater
1 färsk ananas
½-1 dl riven ost
1/2 purjolök
1 liten gul lök
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
1 msk mango chutney
1/2 msk japansk soja
salt & peppar
Skär kasslern i skivor. Strimla putjolök och lök och lägg i botten på en ugnsform. Skiva tomaterna och skär ananasen i bitar. Varva kassler, tomat, ananas och ost och lägg över lökblandningen.Koka upp creme fraiche, grädde, chutney, fond och soja i en kastrull. Smaka av med salt & peppar. Tillsätt ev lite redning för tjockare konsistens. Häll såsen över formen och ställ in i ugnen, 20-30 min tills den fått fin färg och osten smält. Servera med ris och en god sallad.

Kommentarer
Trackback