Delicatobollar

 
Till ca 10 st (beror på hur stora/små man vill ha dem)

100 g rumsvarmt smör
1½ dl florsocker
2 msk starkt kaffe
25 g ljus/mörk choklad
1½ tsk kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn
100 g smält ljus/mörk choklad
kokosflingor

 

Mixa havregrynen.
Vispa smör och florsocker.
Tillsätt kaffet och vispa jämnt.
Blanda sedan i kakao, havregryn och vaniljsocker och vispa till en jämn smet.
Smält 25 g choklad och blanda ner i smeten.
Ställ in övertäckt i kylen i 30 minuter.
Rulla bollar och ställ in i frysen i 30 minuter. Ja plattade till mina lite i botten så att de skulle likna delicatobollar och inte vanliga chokladbollar.
Smält 100 g choklad i ett vattenbad. Doppa sedan bollarna där i innan du rullar dem i kokos.
Låt dem stelna och förvara sedan i kylen, går även utmärkt att frysa.


Jag använde mig av Marabou mörk choklad. Den va bra om man inte vill ha så söt som ljus choklad men inte heller så bitter som riktigt mörk choklad kan vara. Passade perfekt till dessa tycker jag.

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

pernill.blogg.se

En Mat & Bakblogg

RSS 2.0