Stekpannebröd
Idag till frukost gjorde jag stekpannebröd, inte så krångligt.
Bra om man vill ha nybakat bröd men inte har massa ingredienser hemma.
Och det bästa av allt, det ska inte jäsa!

Detta behövs till ca 10 st
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 gram smör
2 dl mjölk
Gör såhär:
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Tillsätt smöret i mindre bitar och finfördela med en gaffel eller fingertopparna.
Häll i mjölken och blanda snabbt ihop till en deg.
Dela degen i flera små delar och kavla ut till tunna kakor.
Värm en gjutjärnsstekpanna eller teflonstekpanna.
Tillsätt smöret i mindre bitar och finfördela med en gaffel eller fingertopparna.
Häll i mjölken och blanda snabbt ihop till en deg.
Dela degen i flera små delar och kavla ut till tunna kakor.
Värm en gjutjärnsstekpanna eller teflonstekpanna.
Det ska inte vara något fett i pannan. Grädda en kaka i taget cirka 4 minuter per sida.
Vänd när det blir bruna fläckar på brödet. Anpassa värmen efter hand.
Jag använde två stekpannor så att det skulle blir klart lite fortare ;)

Kommentarer
Trackback