Chokladbiskvier

Ingredienser
200 g mandelmassa, riven
2 äggvitor
Fyllning:
3/4 dl strösocker
1/2 dl vatten
3 äggulor
150 g smör
50 g mörk choklad, smält
Glasyr:
75 g mörk choklad
20 g kokosfett (jag hade knappt 1 msk olja istället)
Gör så här
Värm ugnen till 200°. Vispa äggvitan och rör sedan i mandelmassan till en jämn smet.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.
Koka vatten och socker till fyllningen till en simmig sockerlag som trådar sig. Låt svalna något. Vispa upp gulorna, slå dem i den heta lagen och vispa kraftigt. Låt kallna. Rör smöret mjukt, tillsätt äggblandningen lite i taget, rör kraftigt. Rör till sist ner den smälta svalnade chokladen.
Låt krämen stelna lite om den skulle vara för lös.Bred krämen toppigt över kakorna. Ställ dem i kylen att stelna. Smält chokladen i en kastrull och värm till en slät glasyr blanda i olja. Doppa ovansidan av biskvierna i glasyren. Ställ kakorna på bakplåtspapper. Ställ dem svalt.

oooo så gott!