Hallonbullar med mandelmassa

Har varit och ätit på piren nu ikväll med Pappa och Sara, det blev Black & White för min del.
Vad folk som va ute p g a det fina vädret.
Nu kommer receptet på hallonbullar med mandelmassa som jag bakade tidigare idag :)
 

ca 40 st

 

150 g smör                                                                     Fyllning:

5 dl mjölk                                                                      200 g mandelmassa

50 g jäst                                                                         1 dl strösocker

1 dl strösocker                                                               2,5 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt                                                                     125 g smör, rumsvarmt

2 tsk mald eller stött kardemumma                               4 dl frysta hallon

ca 14 dl vetemjöl

 

Pensling och garnering:

1 ägg

pärlsocker

 

Gör så här:

 

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm vätskan till 37 grader.

Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av vätskan och lös upp jästen. Tillsätt resten av smörblandningen tillsammans med socker, salt och kardemumma.

Arbeta in det mesta av mjölet, men spara lite till utbakningen. Var försiktig med mjölet så att degen inte blir för torr. Arbeta degen i minst 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min.

Fyllningen: Riv mandelmassan och blanda den med socker, vaniljsocker och smör till en smidig smet.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre delar. Kavla ut varje del till en rektangel, så tunt du kan. Bred på fyllningen, smula över hallonen och rulla hop till en rulltårta. Skär varje längd i ca 3 cm breda bullar.

Lägg bullarna i bullformar, utplacerade på plåt, med snittytan uppåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

pernill.blogg.se

En Mat & Bakblogg

RSS 2.0