Hallonbullar med mandelmassa

ca 40 st
150 g smör Fyllning:
5 dl mjölk 200 g mandelmassa
50 g jäst 1 dl strösocker
1 dl strösocker 2,5 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt 125 g smör, rumsvarmt
2 tsk mald eller stött kardemumma 4 dl frysta hallon
ca 14 dl vetemjöl
Pensling och garnering:
1 ägg
pärlsocker
Gör så här:
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm vätskan till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av vätskan och lös upp jästen. Tillsätt resten av smörblandningen tillsammans med socker, salt och kardemumma.
Arbeta in det mesta av mjölet, men spara lite till utbakningen. Var försiktig med mjölet så att degen inte blir för torr. Arbeta degen i minst 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min.
Fyllningen: Riv mandelmassan och blanda den med socker, vaniljsocker och smör till en smidig smet.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre delar. Kavla ut varje del till en rektangel, så tunt du kan. Bred på fyllningen, smula över hallonen och rulla hop till en rulltårta. Skär varje längd i ca 3 cm breda bullar.
Lägg bullarna i bullformar, utplacerade på plåt, med snittytan uppåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter.
