Superenkel Smörgåstårta!
Hur många gånger blir man inte besviken när man köper en färdig smörgåstårta?
Som t ex för ett tag sedan köpte jag en skaldjurssmörgåstårta på Ica MAXI, den såg jättegod ut, men som fyllning var det lite grädde på två lager och leverpastej på ett lager. Så skaldjuren var endast de räkor på och någon enstaka kräftstjärt. Så tänker inte köpa deras egengjorda smörgåstårtor mer!
Men har gjort en egen några gånger, och den tycker jag är jättegod och enkel.
Jag köper färdiga röror, men vill man kan man göra egna!
Här kommer receptet på den jag gjorde:

1 pkt landgångsbröd (brukar vara 8 skivor i)
1 liten burk skagenröra
1 liten burk skaldjursmix (liknande räksallad/skagenröra)
1 ask keso äppel/päron
Skär bort kanterna från landgångsbröden (om man vill, jag gör det).
Lägg två skivor på ett fat, bred ut en av rörorna på bröden.
Lägg sedan två brödskivor på de andra bröden och bred på keso på det lagret.
Lägg ytterligare två skivor på och bred ut den andra röran, lägg på de två sista brödbitarna.
Runt tårtan hade jag creme fraiche.
Garnerade gjorde jag med gurka, sallad, skinka, vindruvor, kokt skivade ägg, räkor, stenbitsrom, citron och dill.
Men det är en smaksak va man vill ha på ;)
Tårtan blir godare om man lägger ihop den med fyllningarna dagen innan man ska äta den och se garnerar man den, den dagen man ska äta den.

Kommentarer
Trackback