Kerstins Kalaskassler
Här kommer receptet på maten jag lagade igår, ett recept som jag hittade i min mammas recpetbok.
Kerstins Kalaskassler:
Ca 4 -5 portioner.
2 dl ris
1 knippe persilja
1 knippe gräslök
400g kassler
150 g riven/skivad ost
1 tsk paprikapulver
1-2 röda paprikor
2 msk vetemjöl
4 dl köttbuljong
½ msk pressad citron
½ dl grädde
2 msk salt
½ krm vitpeppar
Koka riset, hacka persiljan och gräslöken och blanda i riset.
Häll risblandningen i en ugnssäker form. Skiva kasslern i skivor och lägg över riset. Lägg på den rivna eller skivad osten.
Strimla paprikorna och fräs i smör och paprikapulver, rör sedan i vetemjöl, buljong, citron, grädde, salt och vitpeppar. Låt det koka i 3-5min.
Häll paprikasåsen över riset och kasslern och grädda mitt i ugnen på 225 grader i 15-20 min.
