Kerstins Kalaskassler

Här kommer receptet på maten jag lagade igår, ett recept som jag hittade i min mammas recpetbok.

 

Kerstins Kalaskassler:
Ca 4 -5 portioner.

 

2 dl ris

1 knippe persilja

1 knippe gräslök

400g kassler

150 g riven/skivad ost

1 tsk paprikapulver

1-2 röda paprikor

2 msk vetemjöl

4 dl köttbuljong

½ msk pressad citron

½ dl grädde

2 msk salt

½ krm vitpeppar

 

Koka riset, hacka persiljan och gräslöken och blanda i riset.

Häll risblandningen i en ugnssäker form. Skiva kasslern i skivor och lägg över riset. Lägg på den rivna eller skivad osten.

 

Strimla paprikorna och fräs i smör och paprikapulver, rör sedan i vetemjöl, buljong, citron, grädde, salt och vitpeppar. Låt det koka i 3-5min.

 

Häll paprikasåsen över riset och kasslern och grädda mitt i ugnen på 225 grader i 15-20 min.

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

pernill.blogg.se

En Mat & Bakblogg

RSS 2.0